Voor de professionals

Van Fysio´s voor Fysio´s

De Fysio zelfcheck kan ook een handig hulpmiddel zijn in de praktijk van een fysiotherapeut. De behandelingen kunnen hierdoor gerichter op de klachten beginnen en de app met de oefeningen kan aanvullend zijn op de behandeling. De oefeningen die door de fysio’s van Fysio zelfcheck zijn samengesteld, kun je op elke plek vanaf je mobiel of tablet afspelen.

De wetenschap achter de Fysio zelfcheck

Het team van fysiotherapeuten en artsen die de vragenlijsten, de vlogs en de oefeningen hebben samengesteld stelt hoge eisen gesteld aan de wetenschappelijke onderbouwing van de Fysio zelfcheck app.

Het team is wetenschappelijk geschoold, doet op verschillende vlakken onderzoek en is ook bij onderwijs betrokken. Het team van Fysio zelfcheck is trots op deze ‘’state of the art’’ inhoud. Wij gaan de komende jaren het best-evidence niveau waarborgen en continu de Fysio zelfcheck app verbeteren en vernieuwen.

De specialisten

Hieronder een overzicht van de specialisten die meegewerkt hebben aan de Fysio zelfcheck.

Bart Geerts (Bovenrug): Manueel therapeut – Ecezg
Elise Karssies (Hand/pols specialist): Fysiotherapeut – Handtherapie Groningen
Marieke Becker (Knie) : Huisarts (en sportarts)
Marsha Westerhof (Lies en Heup) : MSc Sportfysiotherapeut – Medisupport
Mathijs van Ark (Peesklachten) : PHd, Fysiotheapeut en bewegingswetenschapper – Ecezg
Maya Elling (Incontinentie): Master Bekkenfysiotherapeute – Pelvicum
Nitzan Hadash (Schouder en elleboog): MSc Manueel therapeut en bewegingswetenschapper – MCZ
Roland Reezigt (Nek en Chronische pijn): PHd kandidaat manueeltherapeut – Ecezg
Maikel Siebregt (Lage rug): Arts Revalidatiegeneeskunde – UMCG/Beatrixoord
Robert Goddard (Hoofdpijn): Manueel therapeut – Fysiotherapie Noorderbad
Shanice Booij (Hamstring): MSc Sportfysiotherapeut i.o. -Prenger hoekman


Het team achter de Fysio Zelfcheck

Joeval Benjamins

Vanuit Fysio Zelfcheck is Joeval Benjamins, MSc Sportfysiotherapeut, initiatiefnemer en verantwoordelijk voor de inhoudelijk verwerking in de applicatie.

Joeval is sportfysiotherapeut en docent. Hij heeft altijd een voorliefde gehad voor slimme ICT-oplossingen op het gebied van bewegen en fysiotherapie. De start van de FysioFitapp ‘’ouderdom komt met bewegen’’ was zijn eerste stap op het gebied van e-health en digitale zelfzorg. Samen met het specialistenteam probeert hij een kwalitatief sterke app neer te zetten die voor de gebruikers alswel voor de fysiotherapeutische collega’s de zorg in Nederland kan versterken, versnellen en efficiënter maken. Zijn motto, succes is het uitschakelen van toeval.

Erwin te Bos

Binnen de Fysio zelfcheck, verwantwoordelijk voor de ICT. Dit varieert van beheer van de Apple en Android stores, tot aanpassingen aan de Fysio zelfcheck app en tot aan het beschikbaar maken van de video’s van de oefeningen en vlogs.

Samen met Joeval is er eerder (en nog steeds) al gewerkt aan de FysioFitApp, Walk in the parQ en herstelnacovid.nl waarin vergelijkbaar met video’s gewerkt wordt. Dit voor zowel ouderen als mensen herstellende van Covid.