Problemen met opstarten FysioZelfCheck

Op dit moment ondervinden veel mensen problemen met het opstarten van de FysioZelfCheck app. Onze excuses hiervoor!

Het duurt heel lang voordat het startscherm wordt getoond, en bij sommigen lukt dat niet eens. We werken hard aan een oplossing. Ons advies is om later deze week de app nogmaals te openen. Zodra de app weer naar behoren werkt laten we dat d.m.v. een bericht weten op deze website.

Update 08-12-2021:

Update 1.0.1 is inmiddels live voor zowel Android als iOS/Apple. Met deze versie is het laadprobleem verholpen en moet de FysioZelfCheck weer normaal geopend kunnen worden. Afhankelijk van de instellingen op je telefoon zal de update automatisch geïnstalleerd worden en moet je de update zelf installeren. Alle nieuwe installaties hebben altijd de laatste versie. 

Met vriendelijke groet,
Team FysioZelfCheck

Nieuwe versie van de FysioZelfCheck

Er is hard gewerkt aan een nieuwe versie van FysioZelfCheck. Deze zal de komende weken beschikbaar komen in de stores van zowel Android als iOS. Deze vernieuwde versie van de FysioZelfCheck is niet alleen een verbetering van het product, maar ook een voorbereiding op alle verbeteringen die gepland staan in 2022.

Hieronder de eerste weergaven:

Huidige gebruikers van de FysioZelfCheck zullen nog geïnformeerd worden wanneer de overgang gaat plaatsvinden.

Grote COVID-19 update doorgevoerd!

Afgelopen dagen is in de FysioZelfCheck de hand gelegd aan een grote update m.b.t. herstel na COVID-19. Via de borst route kunt u nu doorkomen in een programma met daarin diverse vlogs en oefeningen over het herstellen na COVID-19.

Hiernaast is ook de website https://herstelnacovid.nl gelanceerd met daarin een totaal overzicht van alle informatie over herstel na COVID-19/corona. Hierin moet je zelf de informatie opzoeken en kun je ook de vlogs en oefeningen bekijken. Het verschil met de FysioZelfCheck is dat daar een programma beschikbaar is.

banner herstelnacovid.nl

Testfase FysioZelfCheck van start

De testfase van de FysioZelfCheck is begonnen. FysioZelfCheck is een digitale zelfzorg-app voor mensen met veelvoorkomende, milde klachten aan het bewegingsapparaat, zoals pijnlijke schouders, lage rugpijn of klachten bij/na het sporten. De app biedt op laagdrempelige wijze oefeningen, informatie en tips waarmee mensen zelf actief aan de slag kunnen met het oplossen van hun klachten. Zo’n 100.000 klanten van Menzis en Anderzorg worden nu gevraagd om de app uit te proberen.

Hoe werkt het? Gebruikers van de FysioZelfCheck starten met het invullen van een vragenlijst. Als blijkt uit de vragenlijst dat er zwaardere zorg nodig is, dan volgt er een advies om een afspraak te maken bij een (gespecialiseerde) fysiotherapeut of huisarts. Ander volgt er informatie, tips en een serie oefeningen die helpen bij de klachten. Met verschillende instructiefilmpjes en vlogs van fysiotherapeuten kan de gebruiker dan zelf aan de slag met de oefeningen.

Joeval Benjamins, fysiotherapeut en initiatiefnemer van de FysioZelfCheck: “Mensen met milde lichamelijke klachten hoeven vaak niet naar een fysiotherapeut, maar willen er wel graag iets aan doen. Met rust en eenvoudige oefeningen gaan deze klachten vaak vanzelf weer over en soms kan zelfs verergering worden voorkomen. De FysioZelfCheck helpt daarbij. Uiteraard moet deze zelfzorg wel veilig zijn, dus de app en de oefenprogramma’s zijn gebaseerd op de meest recente beroepsrichtlijnen van fysiotherapeuten en verschillende gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn betrokken bij het samenstellen van de oefenprogramma’s in de app.”

Pilot met Menzis

Zo’n 100.000 klanten van Menzis en Anderzorg met een aanvullende verzekering mogen in de komende maanden de FysioZelfCheck gaan uitproberen. In deze pilot meten we de gebruikerservaringen en waardering voor de app. Dit is een extra service voor deze klanten en gaat niet ten koste van het totaal aantal fysiotherapie behandelingen dat vergoed wordt. Vanaf 1 januari gaat Menzis de app aanbieden aan alle verzekerden met een aanvullende verzekering met vergoeding voor fysiotherapie.

Gijs Rotteveel, Menzis directeur met als aandachtsgebieden partnerships en preventie: “De FysioZelfCheck is voor ons een goed voorbeeld van hoe de concepten juiste zorg op de juiste plek, innovatie en preventie in elkaar kunnen grijpen. Afgelopen maanden hebben we gezien dat klanten open staan voor digitale zorg. Wij zijn dan ook erg enthousiast over FysioZelfCheck en zijn benieuwd of onze klanten dat ook zijn.”